Nieuws

tuf... tuf... max snelheid 20 km...

Alweer wat geleden is het hoog tijd om de "pen" boven te halen... al heb ik eigenlijk niet onverdeeld goed nieuws te melden! Zowel de Kleingelukkers als wijzelf worden getroffen door leed en verdriet... en aangezien ons Lisette altijd schrijft met het hart... zal dit keer een weinig opbeurend artikeltje natuurlijk het gevolg zijn.

Eigenlijk was het jaar begonnen vol goede voornemens maar die zitten momenteel in de onderste lade van de diepvriezer door "omstandigheden"... spijtige, trieste omstandigheden! Nu komt het er op aan om zo goed mogelijk onze geprogrammeerde Klein Geluk activiteiten te kunnen afwerken, te volbrengen om het zo te zeggen... en eigenlijk is dat niet echt onze stijl! Want al 8 jaar keken wij steeds volle moed "vooruit" en nu... nu krijgt vooruit ineens een andere... meer bittere naklank want momenteel is vooruit erg onzeker! Ziek zijn het overkomt iedereen maar ziek en onder medische controle een vzw runnen voor mensen tijdens en na kanker is niet meer evident! Tijdens ons verlof in Spanje werd Jean getroffen door (waarschijnlijk) een hartstilstand/hartfalen neem daar de eerdere diagnose van "meniére" nog bij en je weet dit is serieus! Momenteel zijn de plekjes die wij het meeste bezoeken het ziekenhuis en de dokter en hopelijk kunnen zij uitvinden wat er juist gebeurde en hoe we daar verder moeten mee omgaan! Want Jean is nog altijd niet terug "de Jean"... Ondertussen zijn we verplicht om stress te vermijden dus gooien we alvast wat "balast" over boord en werden de onderhandelingen voor een eigen inloophuis stop gezet! Al hadden we een prachtig pandje op het oog in de Kappellestraat in Aartselaar... daarnaast wordt ook alvast voor 1 juli het krantje geschrapt... en zullen we in juli met het bestuur samen zitten om te bekijken hoe we het verder gaan aanpakken! Een bittere pil... een zeer bittere pil!

Alsof dit niet genoeg was moest vzw "Klein Geluk" ook afscheid nemen van een trouwe vrijwilliger die al 8 jaar paraat stond voor veel mensen! Toegegeven als bestuur was het soms niet simpel want ons Alice had een... heu... laat ons zeggen "ijzeren eigen willeke" dat regelmatig vergat dat niet de vrijwilligers maar wel het bestuur het hoogste orgaan was. Maar ze stond er als vrijwilliger "luisterend oortje" en ging daarnaast héél ver in het begeleiden van iedereen die daar nood aan had! Ze zal gemist worden zoveel is zeker! Het "Klein Geluk" wolkje boven in de hemel geraakt stilletjes aan overvol maar ons Alice kennende "ze zal het daar wel in de hand houden... en de gouden lepeltjes zullen nog nooit zo geblonken hebben"

Bij al dit trieste nieuws kunnen we wel ook wat opbeurends verklappen... zo haalden wij deze maand 2 nieuwe vrijwilligers binnen. Ria die zich opgaf als "luisterend" oortje en bij ons een zeer goede eerste indruk nalaat... en Marijke ex-make-a-wisher die het kinderproject nieuw elan zal inblazen... als we nu nog iemand kunnen vinden om de vzw "over te nemen" dan zit het wel snor! Maar ondertussen "tuffen" we rustig verder op vlak geplaveide Klein Geluk wegen... aan 20 per uur zodat ze ons niet kunnen flitsen! De boetes die we uit eigen zak moeten betalen zijn te hoog! En aan een lege geldbeugel hebben kinderen en kleinkinderen niks!

Hopelijk is een volgend schrijfsel terug gevuld met "speedy-geinspireerde-verhalen" en spider-man helden...

  Image courtesy of "Emergency" by graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net