Nieuws

Poppen voor psycho-educatie...

KindMetBeertjeAlhoewel Klein Geluk vzw momenteel 'laag borrelt' in vergelijking met de afgelopen 10 jaar zijn we toch nog heel erg bezig met en voor onze doelgroep. De wandelingen, yoga, meditatie, en fitness blijven op volle toeren draaien. En we kijken met zijn allen uit naar onze volgende binnenactiviteit Mandala's tekenen en kleuren. Ondertussen worden nog verschillende wensjes afgehandeld en kwamen de eerste projectaanvragen binnen. De garage-sale tvv Klein Geluk vzw bracht niet zoveel op en zorgde eigenlijk best voor wat stress en frustratie... laat ons daarom stellen dat dit echt niet meer aan de orde is... maar het is wat het is... en als Pietje vraagt 'wat hebben we vandaag geleerd'... dan... dan moet hij maar efkes gaan zitten met een tasje koffie want ik heb weer heeeeeeel wat geleerd.

Wat betreft de projecten werd een eerste na vergadering in het UZA al goedgekeurd door het bestuur. Wij gaan dus over tot de aankoop van 'psygo-educatief' materiaal voor de dienst kinderoncologie. En het wordt leuk shoppen... ter ondersteuning van de psycho-educatie voor de patiënt en zijn familie, alsook de scholen van de patiënt gaat Klein Geluk vzw investeren in nieuwe poppen. Aan de hand van deze poppen wordt er uitgelegd op welke manier chemo en sondevoeding kan toegediend worden. Gezien het multiculturele karakter op de diensten in het ziekenhuis en in de scholen worden hiervoor 5 verschillende poppen aangekocht. Deze poppen krijgen de nodige kleedjes aangemeten alsook een poortkatheter, Broviac katheter en sonde. De kosten worden hiervoor compleet gedragen door Klein Geluk vzw die hiervoor met veel liefde en warmte zullen zorgen. Foto's van het didactisch materiaal zullen ongetwijfeld volgen op de Plukjes site. Wij danken natuurlijk van harte Toke voor uitgetekende project en kijken uit naar meer van dat. 

Bij Klein Geluk worden de centjes altijd goed besteed... aan de doelgroep mensen tijdens en na kanker ook als het eventjes 'laag borrelt'.